18.03.20

Требухівська ЗОШ І-ІІІ ступенів: семінар-практикум для вчителів початкових класів та вихователів ГПД




11 березня 2020 року у Требухівській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся семінар-практикум для вчителів початкових класів: «Розвиток творчого потенціалу особистості учнів початкової школи»
Презентували школу та вітали гостей:
-         директор закладу  загальної середньої освіти Хромець Світлана Миколаївна;
-          заступники директора з НВР Михалюк Світлана Василівна та Білоног Галина Василівна.
Роботу семінару розпочала методист районного методичного  кабінету Ткаченко Віра Михайлівна. У своєму виступі вона відмітила, що на відміну від традиційного розуміння освіти як суми знань та навичок, нині освіту слід розглядати як процес становлення творчої особистості, здатної до самоосвіти, саморозвитку, самовдосконалення, яка вміє використовувати набуті знання, яка прагне реалізувати себе, яка спроможна змінити на краще своє життя та життя своєї держави.
Для учасників районого семінару проводили:
·         урок української мови у 3-А класі «Змінювання прикметників за родами. Родові закінчення прикметників» учитель вищої категорії, «старший учитель» Корнійко Галина Михайлівна;
·         урок літературного читання у 4-Б класі «О. Донченко. Повість «Лісничиха» учитель вищої категорії Мельниченко Наталія Миколаївна;
·    інтегрований урок «Я досліджую світ» у 1-А класі «Знайомство з театром» учитель початкових класів Ковбасинська Наталія Олександрівна.
Учителі проводили уроки, демонструючи прийоми ефективної роботи з учнями, використовували інтерактивні технології. Вони не просто прагнули передати знання, а залучали учнів у процес роботи. Усі завдання і дії учителів були направлені на те, щоб підключити уяву дітей, створити такі ситуації на уроці, щоб вони проявили себе, як творці.  Педагоги не лише навчали, а й створювали атмосферу відвертості, доброзичливості, співтворчості у спілкуванні з дітьми.
 Також  було представлено досвід роботи вихователів груп продовженого дня:
  • -        Харченко Світлани Леонідівни, майстер-клас «Весна іде, красу несе»,  3-А та 3-Б класи;
  •          Голець Ольги Максимівни, виховна бесіда «Весна-красуня в гості завітала і до праці погукала», 2-А та 2-Б класи;
  •         Колесник Олени Володимирівни, спортивна година «Весняночка-паняночка, де ж ти зимувала?», 1-А та 1-Б класи.

У роботи вихователів ГПД ігрова діяльність інтегрувалася з іншими видами діяльності дітей. В результаті такої роботи учні вчилися аналізувати, робити висновки, ефективно оволодівали вміннями гратися, налагоджувати  партнерські відносини з однолітками, творчо і нестандартно вирішувати поставлені завдання.
 Учасники заходу отримали нові знання та досвід, які у майбутньому зможуть втілити у своїй нелегкій,  але дуже потрібній роботі.

Немає коментарів:

Дописати коментар