17.04.19

Пухівська ЗОШ І-ІІІ ступенів: районний семінар вчителів галузі «Мистецтво»

 17 квітня 2019 року в Пухівській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся районний семінар для вчителів галузі « Мистецтво» на тему: «Формування художньо-естетичних компетентностей школярів на уроках галузі «Мистецтво» .

Мета семінару: Висвітлити можливості застосування інноваційних технологій на уроках художньо-естетичного циклу як засобу стимулювання творчої активності учнів, самостійності їх мислення.


В рамках семінару відбулось заняття майстер-класу на тему «Музично-ритмічні вправи як засіб художньо-естетичного виховання школярів» для учасників заходу, який провели вчитель музичного мистецтва Бахіна Оксана

Олександрівна та образотворчого мистецтва Микал Надія Костянтинівна.

Вчителі району відвідали відкритий урок у 5 класі на тему «Музика і візуальні види мистецтва», який провела Бахіна О.О.

На уроці діти знаходили подібність між візуальними видами мистецтва і музикою, демонструючи власні малюнки, скульптурні групи та вироби декоративно-прикладного мистецтва.

Учасникам заходу, запропонували виступ дружини юних пожежників «Пухівські пожежники», які блискуче провели протипожежну агітацію. Виступ був актуальним, особливо сьогодні, в День пожежної охорони.

За круглим столом, учасники семінару, обговорювали питання з даної теми. Відмічали високий рівень проведення методичних заходів, уроку з використанням новітніх , інноваційних та інформаційно-комунікативних технологій . На уроці був здійснений компетентнісний підхід, який забезпечив його результат. Учні , вчителі, гості були учасниками « казкового світу мистецтва».

По завершенню семінару були прийняті відповідні рекомендації. Педагоги дійшли висновку, що виховувати почуття патріотизму, формувати моральні, інтелектуальні та інші загальнолюдські цінності учнів потрібно шляхом поглиблення сприйняття образності творів мистецтва.


Ткаченко В.М., методист РМК



Немає коментарів:

Дописати коментар